Slik kan du bli sjåfør for tank- og bulktransport.

home_banner2Mange drømmer om en tilværelse som lastebilsjåfør. Det finnes mange mennesker som bare elsker å kjøre tur og trives aller best bak rattet på et kjøretøy. For mange er kjøretøy en hobby, og det finnes ikke mye som er bedre enn å kunne drive med noe man virkelig liker å gjøre.

Dersom man ønsker å bli sjåfør for tank- og bulktransport finnes det krav man er nødt til å oppfylle før man kan gå ut i arbeid. For det første er man nødt til å ha førerkort klasse BECE og ADR med kompetansebevis i klasse 2 – 3 tank.

Har man dette er man et skritt nærmere jobben. For det andre er det visse personlighetstrekk en arbeidsgiver ser etter ved ansettelse. Man ønsker ansvarsfulle sjåfører som er pålitelige, og som man vet man kan stole på når det gjelder sikkerhet. Det er også veldig viktig for arbeidsgiver at man er god til å samarbeide og kommuniserer bra med folk man måtte møte i sin arbeidshverdag.

Man ser ikke alltid kollegene sine hver dag som sjåfør for tank- og bulktransport, men det betyr ikke at man ikke er i kontakt med folk i det hele tatt. Ved lasting og avlasting av gods vil man som regel alltid møte mennesker som utfører denne jobben.

For arbeidsgiver er det da viktig at man er et menneske som samarbeider godt og som er flink til å kommunisere med andre, slik at alt går som det skal og at det går så smidig som overhode mulig.

Som beskrevet her er det altså visse krav man må oppfylle før man kan bli yrkessjåfør for tank- og bulktransport. Samtidig er det visse personlige egenskaper man bør besitte for at man skal bli ansatt. Det viktigste er helt klart at man er ansvarsbevisst og tenker på sikkerhet, slik at man følger alle regler og forskrifter, samtidig som man dokumenterer alt som må dokumenteres.